Forum Irminsul Strona Główna
POMOC Rejestracja SzukajFAQ Zaloguj
Soul Eater!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Irminsul Strona Główna » Projekcje Zobacz poprzedni temat
Zobacz następny temat
Soul Eater!
Autor Wiadomość
Rosette
Kami-sama R.
Kami-sama R.

Post Soul Eater! Odpowiedz z cytatem
15.10.2010- Projekcja 3 Prologowych odcinków anime Soul Eater. ( komedia / akcja )

Hm, ja Soul Eatera znam i wielbię, każdy moje zdanie na ten temat zna. Więc... może ktoś się wypowie?

Sob Paź 23, 2010 12:05 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Sob Paź 23, 2010 12:05
Joe Chip
Sempai
Sempai

Post Odpowiedz z cytatem
Mnie się podobało. Naprawdę zabawne, lekkie, przyjemne, bez wielkiego zadęcia, a jednak udane. Fajna kreska, mocno komiksowa. I ciekawi bohaterowie. Chętnie obejrzałbym całą serię. Jeśli ktoś pożyczy, to może jakoś przebrnę.
Sob Paź 23, 2010 12:11 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
administrator
Kami-sama D.
Kami-sama D.

Post Odpowiedz z cytatem
ja mam do 20- któregoś odcinka jak nie trzydziestego tylko nie wiem jak z napisami po 20
Mogę Ci przynieść

Będzie jak Bóg,
i wszystko będzie dozwolone.
Sob Paź 23, 2010 12:18 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Nazwa Skype
Rosette
Kami-sama R.
Kami-sama R.

Post Odpowiedz z cytatem
Seria jest długa, bo trwa aż 51 odcinków.
Soul Eater faktycznie jest zabawny, pierwsza połowa serii aż pęka w szwach od gagów, dialogów i sytuacji humorystycznych Smile Niestety, mniej-więcej od 30 odcinka Soul Eater zaczyna być coraz bardziej poważny, twórcy robią z postaci na siłę bohaterów " awesome me " i w efekcie całość traci ten lekki, komediowy klimacik, co nie zmienia faktu, że do samego końca SE mnie zaskakiwał i warto po tę serię sięgnąć.

Kreska jest komiksowa i bardzo nietypowa, chociaż mnie najbardziej przyciągnęła niesamowita animacja walk, zwłaszcza z pierwszego odcinka, zaraz na początku ( MakaxSoul vs Jakiś Demon ) oraz dynamika. Co jeszcze wyróżnia animację: niemalże natłok ujęć z przeróżnych perspektyw. Dla mnie miód i mleko na moje zmysły.

No i przefenomenalna muzyka Very Happy Uwielbiam Soul Eaterowe soundtracki oraz openingi/endingi. Chyba tylko jeden ending nie przypadł mi do gustu z całej serii, a było tego trochę.

Sob Paź 23, 2010 12:24 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Sob Paź 23, 2010 12:24
Skocz do: