|
 |
 |
 |
 |
Autor |
Wiadomość |
administrator
Kami-sama D.

Dołączył: 06 Sty 2010 Posty: 536 Skąd: przyszło tam poszło... |
|
Nowe plany! |
|
Wszelkie pomysły na nowe opowiadania można kierować tutaj!
Jeżeli będzie dużo pomysłów zrobimy ankietę i zadecydujemy w jakiej kolejności je wykonać, ewentualnie zastosujemy prawo dżungli - kto pierwszy ten lepszy.
_________________ Człowiek zrozumie, że jest śmiertelny,
że nie ma nadziei na wskrzeszenie i przyjmie śmierć
przyjmie ją z radością.
Będzie jak Bóg,
i wszystko będzie dozwolone. |
|
Czw Kwi 22, 2010 23:01 |
|
 |
Reklama
|
|
Czw Kwi 22, 2010 23:01 |
|
 |
Kawaii
Nowy

|
|
|
|
(Wchodzi na salę i wygląda jakby był z siebie dumny)
-Ludu OKA - powiedział podnosząc rękę - Mam pomysł! - (słychać oklaski, brawa i owacje) - Pomysł na nowe opowiadanie - (oszałamiające i ogłuszające brawa) - Słuchajcie mnie albowiem tylko wtedy wyjdziecie z ciemnoty i zaślepienia zwanego - zniża głos i mówi jakby się czegoś bał - ,,Brak pomysłu na nowe opowiadanie'' - powiedział to z mocą - I ja wam pomogę! - (tłum wstał chcąc go rozerwać na strzępy, albowiem tylko wtedy spełni się przepowiednia [o, sorki to nie to opowiadanie] chyba chciał go przytulić & podnieść na rękach) - Akcja będzie się działa w Farlandzie, państwie którego chwałą było Elantris ,,Miasto Bogów''
- zniżył ponownie głos - Jego mieszkańcy byli nieśmiertelni , lub prawie nieśmiertelni. Wspanialsi może nawet od swojego miasta...Mieli białe i lśniące włosy ,nie siwe lecz idealnie białe. Skóra ich była niemal metalicznie srebrzysta. Byli Legendą.
Ich ciała goiły się szybko, zostali też obdarzeniwielką siłą, instynktem i szybkością. Mogłi czarować samymi gestami dłoni; ludzie zjeżdżali do Elantris z Farlandu, by zakosztować elantryjskiego uzdrowienia, strawy lub mądrości. Elantrianie byli bóstwami.
I każdy mógł zostać Elantrianinem.
Nazywano to Shaod, czyli przemianą. Uderzała na ślepo, zazwyczaj nocą, w czasie tych tajemniczych godzin, kiedy ciało zażywało odpoczynku. A gdy już nadeszła, życie danej osoby kończyło sie , zostawał Elantrianinem, mógł rozpocząć życie od nowa w Mieście Bogów. W którym żył w chwale i był czczony przez wieczność.
Wieczność skończyła się dziesięć lat temu. - zszedł ze sceny w chwale.
PS. Może być? (Wolę poinformować iż pomysły zostały zaczerpnięte z książki ,,Elantris'' więc nie bijcie mnie ok?)
|
|
Nie Maj 30, 2010 09:43 |
|
 |
Torkil
Nowy

|
|
|
No myślałem że temat umarł. Rozumiem że wg. wizji Kawai coś lub ktoś odebrał Elantrianą dar nieśmiertelności?:>
Jeśli tak to ja już mogę rozpisywać postać i zaczynać rozgrywkę zgodnie z takim motywem przewodnim 
_________________ Prawa macka OKFu. |
|
Pon Maj 31, 2010 11:07 |
|
 |
Kawaii
Nowy

|
|
|
|
Wow! Ktoś czytał Elantris?! (szok!) Chodzi mi o coś jak sequel książki, np. O drugim najeździe Fjordenu (Dakhorowie rządzą!) na Arelon (Opelon, ew. Farland) . O wojnie Elantrian (tych fajnych, siwych i tak dalej) z Wyrnem, święte krucjaty, może jakieś starożytne miasto i magia itp. itd.
|
|
Pon Maj 31, 2010 18:44 |
|
 |
Reklama
|
|
Pon Maj 31, 2010 18:44 |
|
 |
|